Einstürzende Neubauten, la 24.11. Musiikkitalo, Helsinki

Einstürzende Neubauten, la 24.11. Musiikkitalo, Helsinki24 Nov 19:00 - 21:00 - Helsinki
Fullsteam Agency

Route
More info

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN AINUTLAATUISELLE KEIKALLE MUSIIKKITALOON
La 24.11.2018 Helsinki, Musiikkitalo

Saksalainen industrialin ja kokeellisen musiikin pioneeriyhtye Einstürzende Neubauten saapuu Euroopassa konserttisaleja loppuunmyyneen “Greatest Hits” -kiertueen tiimoilta Suomeen. Harvinaislaatuinen spektaakkeli toteutuu lauantaina 24. marraskuuta Musiikkitalossa, ja sen lipunmyynti alkaa keskiviikkona 21. maaliskuuta klo 9.00 Ticketmasterissa.

Berliinissä vuonna 1980 perustettu Einstürzende Neubauten on yksi maailman arvostetuimmista industrial-kokoonpanoista. Blixa Bargeldin johtaman yhtyeen poliittinen sanoma sekä vaikeasti lokeroitava musiikki ovat vaikuttaneet lähes 40 vuoden aikana taidekenttään laajasti. Muun muassa Saksan megayhtye Rammstein sekä Nine Inch Nailsin ja Depeche Moden kaltaiset nimet ovat maininneet Einstürzende Neubautenin yhdeksi suurimmista vaikuttajistaan. Elokuvaohjaaja Quentin Tarantino sekä muun muassa tanssiteatteri ja visuaalinen taide ovat ammentaneet vaikutteita Einstürzende Neubautenista.Yhdeksi maailman parhaista liveakteistakin tituleerattu bändi on tunnettu itsetehdyillä soittimilla, työkaluilla ja -koneilla aiheutettujen soundien yhdistämisestä perinteisiin soittimiin. Omintakeisen musiikkinsa lisäksi yhtye on niittänyt mainetta myös erikoisilla toimintatavoillaan. Einstürzende Neubauten on rahoittanut albumeitaan myymällä ne faneilleen etukäteen ja antamalla heille mahdollisuuden seurata studiotyöskentelyä reaaliajassa ja vaikuttaa levyntekoprosessiin.

Vuonna 1981 julkaistusta ikonisesta ensimmäisestä ”Kollaps”-albumista on pitkä ja merkittävä tie Einstürzende Neubautenin viimeisimpään kokopitkään studioalbumiin, joka on vuonna 2014 Love Da Records -levymerkin toimesta julkaistu ”Lament”. Uransa aikana harvakseltaan konsertoinut yhtye kiertää nyt 2016 vuoden marraskuussa julkaistun, 35 vuoden läpileikkauksen uraansa tarjoilevan, sarkastisesti nimetyn “Greatest Hits” -albuminsa tiimoilta. Tänä vuonna yhtye soittaa vain neljä konserttia, joista yksi toutuu siis Helsingin Musiikkitalossa. Kiertuekokoonpano on alkuperäisessä muodossaan Blixa Bargeld, Alexander Hacke, N. U. Unruh, Rudolf Moser ja Jochen Arbeit.

Einstürzende Neubauten on konsertoinut Suomessa viimeksi vuonna 2010.

LIPUT:
Myyntiin Ticketmasterissa ke 21.3.2018 klo 9, alk. 38 EUR / 53,50 EUR / 64 EUR

www.neubauten.org
www.musiikkitalo.fi
www.fullsteam.fi


Past Events

An Acoustic Evening with Nahko & Trevor Hall / Kuudes Linja

26 Apr 19:00 - 23:59 26 Apr 19:00 - 23:59 - Helsinki Helsinki
Fullsteam Agency Fullsteam Agency
2010-luvun kiinnostavimpiin maailmanmusiikin kokoonpanoihin lukeutuvan Nahko and Medicine for the People yhtyeen yhdysvaltalainen keulahahmo Nahko Bear saapuu ensi kertaa Suomeen...   More info

The Posies: 30th Anniversary Tour / Savoy-teatteri

29 Oct 19:00 - 22:00 29 Oct 19:00 - 22:00 - Helsinki Helsinki
Fullsteam Agency Fullsteam Agency
Yhdysvaltalaisen vaihtoehtorock-yhtye The Posiesin esikoislevyn ilmestymisestä on kulunut 30 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi The Posies kiertää maailmaa juhlakiertueen merkeissä...   More info


© 2019 Siguez